Kuveyt, kripto para madenciliğini yasakladı: Gerekçesi elektrik krizi

Kuveyt, Kripto Para Madenciliğini Elektrik Krizinin Sorumlusu Olarak Gösteriyor

Kuveyt, ülke genelinde artan sıcaklıklar ve soğutma amaçlı klima kullanımının hızla artması nedeniyle yaşanan derinleşen enerji krizinden dolayı kademeli elektrik kesintilerine başvurmak zorunda kaldı. Bu krizde kripto para madenciliği de suçlanıyor.

Kuveyt İçişleri Bakanlığı Kripto Madenciliği ile Mücadelede

Kuveyt İçişleri Bakanlığı, geçtiğimiz hafta kripto para madenciliği ekipmanlarının bulunduğu yerleri tespit etmek amacıyla “büyük ölçekli” bir operasyon başlattığını duyurdu. Bakanlık, madencilik faaliyetlerinin elektriği yasadışı bir şekilde kötüye kullanabileceğini ve halkın güvenliğini tehlikeye atabileceğini belirtti.

Elektrik, Su ve Yenilenebilir Enerji Bakanlığı’ndan alınan bilgilere göre, yapılan aramalar Kuveyt’in güneyindeki Al Wafra bölgesinde yoğunlaştı. Bu bölgede kripto madenciliği için kullanılan yaklaşık 100 ev tespit edildi ve bazı evlerin normal elektrik tüketimini 20 kat aştığı belirlendi.

Kripto Madenciliği Operasyonlarının Sonuçları

Hükümetin müdahalesiyle, El Vafra bölgesinde enerji tüketiminin %55 oranında azaldığı bildirildi. Ülke genelinde toplamda 1.000’den fazla şüpheli kripto para maden sahası belirlendi ve artan elektrik tüketimi temel bir gösterge olarak kullanıldı.

Şu anda 60’tan fazla kişi hakkında soruşturma başlatılırken, Elektrik Bakanlığı yasayı ihlal eden tesislerin elektriğini kesmeye başladı. Elektrik enerjisinin tekrar verilebilmesi için ise İçişleri Bakanlığından izin alınması gerekiyor.

Kuveyt ve Kripto Para Madenciliği

Kuveyt, dünyanın en ucuz elektriğine sahip ülkelerden biri olması, kripto para madencileri için cazip hale getiriyor. Ancak bu durum ülkenin elektrik şebekesini ciddi anlamda zorluyor. Hızlı nüfus artışı, şehirleşme, sıcak hava dalgaları ve santral sorunları gibi faktörler enerji sisteminde baskı oluşturuyor.

2023 yılından bu yana Kuveyt’te kripto para ticareti yasak olmasına rağmen madencilik faaliyetleri halen yasal bir çerçeve içerisinde değil, karanlık bir alanda devam ediyor.

Related Posts

İsrail bu sefer sert kayaya çarptı: Ahmed Şara ‘hesap verecekler’ diyerek açık açık meydan okudu

Suriye topraklarına saldırıp, Dürziler üzerinden karışıklık çıkarmaya çalışan İsrail’e karşı net bir duruş sergileyen Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara, ülke genelindeki güvenlik durumu hakkında açıklamalarda bulunarak, sivillerin güvenliğini tehdit eden her türlü unsura karşı önlemlerin alınıp, gerekli tedbirlerin uygulanacağını vurguladı. Şara “Halkımız endişelenmesin. Sivillere zarar verenler, ağır bedeller ödeyecek” şeklinde konuştu.

Ünlü mobilya devi Bellona satıldı

Erciyes Anadolu Holding bünyesinde Bellona’nın satışı için ihalesi gerçekleşti. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından yürütülen satış süreci, hakkında açıklama yapıldı. MUHAMMEN BEDEL 7 MİLYAR TL OLARAK AÇIKLANDI Mobilya sektörünün en …

Karahan’a Meclis’te 19 Mart şoku!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ekonomideki son duruma ilişkin sunum yaptık Karahan’ın TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki sunumu öncesi 19 Mart operasyonunu protesto eden CHP Malatya …

TCMB Başkanı Karahan’dan ‘Sıkı duruş devam etmeli’ mesajı

TCMB Başkanı Karahan, dezenflasyonun devamını sağlayacak şekilde hareket edeceklerini ifade etti. Karahan şeklinde para politikasında sıkı duruşun devam edeceğini paylaştı.

Ticaret Bakanlığı’ndan yeni düzenleme: Elektronik ihracata ‘konsinye’ çözümü!

Kesin satışı daha sonra yapılmak üzere yurtdışındaki alıcılara, komisyonculara, ihracatçının yurtdışındaki şube veya temsilciliklerine mal gönderilmesini ifade eden konsinye ihracatın, elektronik olarak yapılabileceği açıklandı.

SGK’dan terör mağdurlarına aylık bağlamada kolaylık

Terör eylemleri ve terörle mücadele kapsamında mağdur olanlara aylık bağlanmasında Zarar Tespit Komisyonu kararı şart olmayacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir