İflasın eşiğindeki patron konuştu. 240 şubeye ürün yolluyordu

Bad Bear, Konkordato Talebi İle Mahkemeye Başvurdu

Son dönemlerde konkordato taleplerine bir yenisi daha eklendi. Türkiye’nin önde gelen giyim markalarından Bad Bear de bu furyaya katıldı ve şirket, konkordato talebiyle İstanbul 3. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne başvurdu. Mahkeme, şirket hakkında geçici mühlet kararı verdi.

Mahkeme, şirketin finansal durumunu değerlendirmek amacıyla Bağımsız Denetçi Ali İnce, Prof. Dr. Mali Müşavir Özgür Çatıkkaş ve hukukçu Prof. Dr. İsmail Kayar’ı görevlendirdi. Bad Bear’ı 18 bin lira ile kuran Seyhan Selçuk, yaşadığı süreci Patronlar Dünyası’na anlattı.

Şirketin Zorlu Yolculuğu

Selçuk, şirketin zorlu sürecini anlatırken, “Şirketler aniden zor duruma düşmez. Türkiye’de satışların düşeceğine dair raporlar gelmeye başladığında dış pazar açılımını durdurmaya karar verdik” dedi. Ancak şirketin güçlü bir sermaye ile yola çıkmadığını ve sıkıntı yaşadıklarını belirten Selçuk, “18 bin lira ile şirketi kurdum. Güçlü bir sermayemiz yoktu. Ne kazandıysak içeri yatırdık. Kredi ile büyüdük” ifadelerini kullandı.

Bad Bear, üst segment fiyat seviyesi ile dikkat çekiyor. Ancak son dönemde alıcı taleplerinin düşmesi, fiyatların da gerilemesine neden oldu. Bu durum, üreticileri zorluyor. Seyhan Selçuk, tekstilde yaşanan yüzde 40’lık düşüşü vurgulayarak sektörün stok sorunuyla karşı karşıya olduğunu belirtti.

Konkordato Süreci

Stok birikimi ve alım gücündeki düşüş nedeniyle 2024 yılında Bad Bear, konkordato sürecine girdi. Selçuk, “İmalatçılarımızı ve bayilerimizi korumak adına elimden geleni yaptım. Son paramı ödedikten sonra konkordato başvurusunda bulundum. Süreç başlangıcında zorlandım ancak konkordato komiserlerinin desteğiyle adımlarımı doğru attım” şeklinde konuştu.

Geçici konkordato sonrası 1 yıllık süreç başlayan Bad Bear, zorlu bir dönemden geçiyor. Ancak Selçuk, “Kredi kartım bile yok artık. Zor bir süreç ancak bunun üstesinden geleceğim” şeklinde ifade etti.

Related Posts

Şap hastalığının yeni serotipine karşı üretilen 6 milyon doz aşı sahaya sevk edildi

Tarım ve Orman Bakanlığınca, şap hastalığının yeni serotipine karşı geliştirilen aşı üretimine başlandığı belirtilerek, “Bugüne kadar sahaya yeni serotip SAT1’e karşı üretilmiş, yaklaşık 6 milyon doz şap aşısı sevk edilmiştir. 20 Temmuz’a kadar 2,6 milyon doz aşı daha üretilip, sahadaki ekiplerimize gönderilecek.” ifadeleri kullanıldı.

Altın fiyatlarında son durum: Gram ve çeyrek altın ne kadar oldu? 10 Temmuz canlı altın kuru

Altın fiyatları, 10 Temmuz itibarıyla toparlanmaya başladı. Altın fiyatlarında hareketlilik yaşanırken yatırımcılar tarafından “Gram altın ne kadar, çeyrek altın kaç TL” gibi soruların yanıtları araştırılıyor. Gram altın 4 bin 282 TL seviyesinde seyrederken çeyrek altın 6 bin 995 liradan işlem görüyor.

8,4 milyarlık dev katkı Türkiye’nin en yüksek barajından geldi

Artvin’in Yusufeli ilçesinde Çoruh Nehri üzerinde inşa edilen Yusufeli Barajı, üretimin başladığı 2024’ten bu yana toplam 3,1 milyar kilovatsaat elektrik üreterek milli ekonomiye yaklaşık 8,4 milyar TL katkı sağladı ..Yüksekliğiyle Türkiye’nin …

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’dan 18 bin atama açıklaması!

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, AK Parti Grup Toplantısı öncesi 18 bin sözleşmeli sağlık personeli alım sürecine ilişkin basın mensuplarına açıklamalarda bulundu

Avrupa’dan ABD ile ticaret anlaşması açıklaması: Tüm senaryolara hazırız

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Çarşamba günü Avrupa Parlamentosu’nda yaptığı konuşmada, Avrupa Birliği’nin ABD Başkanı Donald Trump yönetimiyle bir ticaret anlaşmasına varmak için yakın bir şekilde çalıştığını, ancak Brüksel’in tüm senaryolara hazırlandığını söyledi.

Altın ithalatına yeni düzenleme

Altın ithalatına yeni düzenleme