Covid-19 test kitleri ile başarı yakalamıştı… Türkiye’nin dev tıbbi malzeme firması mali darboğazda!

İzmir’in Menderes ilçesinde faaliyet gösteren Türklab, mali darboğazdan çıkamıyor

İzmir’in Menderes ilçesinde bulunan İTOB Organize Sanayi Bölgesi’nde 27 yıldır faaliyet gösteren Türklab, mali zorluklarla karşı karşıya kaldı. Şirket, borç yapılandırması için İzmir 2. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne başvurdu. Bu süreçte Şahin Yağlıdere ve Kartal Yağlıdere tarafından sahibi olan Türklab Tıbbi Malzemeler, S.K. Teknoloji Araştırma Geliştirme ve Farlab İlaç Özel Sağlık Hizmetleri şirketleri için üç aylık geçici mühlet kararı alındı. 8 Nisan tarihinden itibaren geçerli olacak olan bu karar, şirketlerin konkordato sürecini sağlıklı bir şekilde yürütebilmesi için alındı.

Hatice Karpuzoğlu ve Hukukçu Doç. Dr. Bilgehan Yeşilova, Türklab ve bağlı şirketlerin geçici konkordato sürecini denetlemek üzere geçici konkordato komiseri olarak atandı.Şirketin geleceği için kritik bir durum olan duruşma, geçici mühletin dolacağı 8 Temmuz tarihinde gerçekleşecek.

Firma, gebelik testi üretimiyle sektöre giriş yaptı

Türklab, 1996 yılında İzmir’de Labmen adıyla kuruldu. Daha sonra Türklab adını alan firma, ilk olarak gebelik testi üretimiyle sektöre adım attı. 2001 yılında Kartal Yağlıdere tarafından devralınan şirket, kısa sürede sektörde önemli bir konuma geldi. Firma, 2000’lerde Almanya’daki bir ilaç firması ile işbirliği yaparak ilk uluslararası satışını gerçekleştirdi. 2008 yılında üretim kapasitesini artıran Türklab, İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’ne taşındı ve üretim alanını genişletti. Şirket, 2014 yılında modern teknolojilere yatırım yaparak büyümeye devam etti.

Pandemi döneminin başarılı oyuncusu

Covid-19 pandemisi sırasında, yerli antikor kullanarak ürettiği test kitlerini yurt dışına satan Türklab, küresel bir aktör haline geldi. Şirket, pandemi sürecinde başarılı bir performans sergileyerek uluslararası alanda tanınmış bir marka haline geldi.

Related Posts

Bakan Kurum hasar tespit çalışmalarındaki son durumu paylaştı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum hasar tespit çalışmalarındaki son durumu paylaştı.

TOKKDER Başkanı Yaşa, araç kiralamalarında yaşanan mağduriyetler konusunda tüketicileri uyardı

TOKKDER Yönetim Kurulu Başkanı Kağan Yaşa, “Yurt çapında tanınan ve ana iş alanı araç kiralama olan kurumsal markaların tercih edilmesi tüketicilerin sorunsuz ve memnuniyet verici hizmet almasını sağlayacaktır.” dedi.

Küresel piyasalar ABD’de açıklanacak büyüme ve istihdam verilerine odaklandı

Küresel piyasalar, ABD-Çin tarifelerine ilişkin iyimserlik ve yumuşayan söylemlerle geçen hafta pozitif seyrederken, gözler büyüme ve istihdam verilerinin açıklanacağı yeni haftaya çevrildi.

ABD-Çin ticaret görüşmeleri altın fiyatlarını nasıl etkiledi? Uzmanlar sert düşüş bekliyor!

Altın fiyatları, ABD ile Çin arasındaki ticaret geriliminin hafiflemesiyle düşüşe geçti. Çin’in gümrük vergilerini askıya alacağına dair çıkan haberler ve ticaret anlaşması umutları, altındaki düşüşü hızlandırdı.

KKM bakiyelerindeki düşüş devam ediyor

Kur Korumalı Türk lirası Mevduat ve Katılma Hesapları (KKM) geçen hafta 21 milyar 505 milyon lira azalarak 706 milyar 586 milyon liraya düştü.

Riskli binaların yıkım ve yeniden yapımı: İşte adım adım süreç

Depreme karşı dayanıklılığı ve içinde yaşayanların can güvenliğinin olmadığı riskli yapıların tespitine yönelik işlemler 4 aşamada yapılıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir