ABD’de tarifelerin etkisiyle ithalat kargolarında düşüş bekleniyor

ABD Limanlarındaki Konteyner Hacmi Mart Ayında Artış Gösterdi

Global Port Tracker verilerine göre, ABD limanlarında mart ayında 2,15 milyon konteyner elleçlendi. Bu rakam şubata göre %5,5, geçen yılın aynı ayına göre ise %11,3 arttı.

Nisan ayı verileri henüz açıklanmasa da beklenen hacmin 2,2 milyon konteyner olduğu ve bu rakamın geçen yıla göre %9,1 artış gösterdiği belirtildi.

Mayıs ayı için öngörülen konteyner hacmi 1,81 milyon olup, bu rakam geçen yıla göre %12,9 düşüş anlamına geliyor ve böylece 19 aylık yıllık artış serisinin sona ereceği ifade ediliyor.

Haziran ayına gelindiğinde ise beklenen konteyner hacmi 1,71 milyon olacak ve bu, Mart 2023’ten bu yana en düşük seviye olacak. Geçen yıla göre ise %20,2 azalma bekleniyor.

NRF’nin açıklamalarına göre, temmuzda %23,4, ağustosta %21,5 ve eylülde %21,2’lik düşüşler beklenmektedir.

“Tedarik Zinciri Üzerindeki Tarifelerin Etkileri Artıyor”

NRF Tedarik Zinciri ve Gümrük Politikası Başkan Yardımcısı Jonathan Gold’un açıklamalarında, “Başkan Trump’ın tarifelerinin tedarik zinciri üzerindeki gerçek etkisini görmeye başlıyoruz.” değerlendirmesi yer aldı.

Gold’a göre, tarifeler işletmelere daha yüksek maliyetler ve daha düşük kargo hacimleri getirirken, tüketicilere de daha yüksek fiyatlar ve raflarda daha az ürün sunulacak. Bu durum, birçok perakendecinin siparişleri durdurmasına veya iptal etmesine neden olmuş ve küçük perakendecilerin geleceğe dair endişelerini artırmıştır.

Hackett Associates Kurucusu Ben Hackett’a göre, ticaret durmamış olsa da ithalatın haziran ile sonbahar arasında geçen yıla göre en az %20 düşmesi bekleniyor ve yıllık hacmin %10’dan fazla azalabileceği belirtiliyor.

Related Posts

Bu hafta hangi yatırım araçları kazandırdı, hangileri kaybettirdi?

Bu hafta hangi yatırım araçları kazandırdı, hangileri kaybettirdi?

Yetiştirmesi kolay getirisi yüksek İç ve dış pazarda kapış kapış

Dünyanın önde gelen üzüm üretim merkezlerinden Manisa’nın Alaşehir ilçesinde çiftçiler, mayıs ayıyla yeşillenen asmalardaki yaprakları satarak ek gelir elde ediyor. KİLOSU 70 LİRA: “YAPRAKBANK” Üzüm çiftçisinin “yaprakbank” olarak tanımladığı alım …

Türkiye’de hava yoluyla seyahat eden yolcu sayısı 4 ayda 64,2 milyonu aştı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’de nisanda 19 milyon 74 bin 321 yolcunun hava yoluyla seyahat ettiğini belirterek, “Ocak-nisan döneminde direkt transit yolcularla birlikte 64 milyon 250 bin 267 yolcuya hizmet verildi.” dedi.

Susanlar katliama ortaktır: İslam İşbirliği Teşkilatı’nın harekete geçmesi için Gazze’de daha kaç çocuk ölmeli?

Ana gayesi “Filistin mücadelesini desteklemek” olan 57 üyeli İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Gazze’yi unuttu. İsrail’in Filistinlilere karşı yürüttüğü soykırım devam ederken Siyonizme ve onun destekçilerinin yürüttüğü katliamlara karşı cılız kalan İİT’nin bu tavrı büyük tepki çekiyor. Gazze’de çocuklar açlıktan ölürken, on binlerce sivil katledilirken İslam coğrafyasına ve cılız kalan İİT’ye İsrail’e karşı çeşitli yaptırımları devreye alması konusunda çağrıda bulunuldu.

Taksilerde yeni dönem: Yeni nesil yazar kasa zorunluluğu geliyor

Taksilerde yeni dönem: Yeni nesil yazar kasa zorunluluğu geliyor

Pakistan ezberleri bozar. Hindistan savaşı kaybeder. Babür’ün dönüşünü izleriz. Bin yıllık tarih bugüne gelir, Güney Asya’da harita değişir. Belki de zamanı gelmiştir!

Hindistan’ın önceki gece Pakistan topraklarına füze ve savaş uçakları ile saldırı başlatması, Güney Asya’yı bir anda hareketlendirdi. Haftalardır devam eden gerilim ve savaş açıklamaları, Hindistan’ın Pakistan’a 24 hava ve füze saldırısı il e gerçeğe döndü. Yıllardır Ortadoğu’da devam eden savaşlar Güney Asya’ya mı taşınıyor du? İki ülke topyekûn savaşa girerse bölge ülkeleri ne yapacaktı? Çin’in, Rusya’nın tavrı ne olacaktı? Orta Asya Türk Cumhuriyetleri, İran ve Afganistan ne yapacaktı? Bangladeş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir