Sermaye Piyasası Kurulu 2 şirketin halka arzını onayladı

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Balsu Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ ile Bulls Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı AŞ’nin halka arzına onay verdi.

SPK’nin haftalık bültenine göre Kurul, Balsu Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ’nin pay başına 17,57 liradan, Bulls Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı AŞ’nin ise 12,18 liradan halka arz başvurusunu onayladı.

Global Yatırım Holding AŞ’nin 1 milyar 300 milyon lira ve EYG Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ’nin 500 milyon lira bedelsiz, Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası AŞ’nin ise 4 milyar 500 milyon lira bedelli sermaye artırımına onay verildi.

Kurul, Ereğli Tekstil Turizm Sanayi ve Ticaret AŞ’nin 4 milyar liralık, Yükselen Çelik AŞ’nin 1 milyar 500 milyon liralık, Atılım Faktoring AŞ’nin 192 milyon 800 bin liralık, Eko Faktoring AŞ’nin 125 milyon liralık, Aygaz AŞ’nin 3 milyar liralık, Ziraat Bankasının 60 milyar liralık, Ünlü Yatırım Holding AŞ’nin 1 milyar liralık, Quick Finansman AŞ’nin 900 milyon liralık borçlanma aracı ihraç başvurusuna izin verdi.

Katılım Emeklilik ve Hayat AŞ’nin “Katılım Emeklilik ve Hayat AŞ Katılım Fon Sepeti Emeklilik Yatırım Fonu” ve “Katılım Emeklilik ve Hayat AŞ Teknoloji Sektörü Katılım Emeklilik Yatırım Fonu” kurulması talebi onaylanırken, 1 milyar 500 milyon lira kayıtlı sermaye tavanı içinde 300 milyon lira başlangıç sermayeli Koray Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı AŞ’nin girişim sermayesi yatırım ortaklığının kuruluşuna izin verildi.

İdari para cezaları ve erişim engeli kararları

SPK, QNB Portföy Yönetimi AŞ’ye 311 bin 134 lira, Bilici Yatırım Sanayi ve Ticaret AŞ’ye 493 bin 22 lira, Ahlatcı Yatırım Menkul Değerler AŞ’ye 1 milyon 944 bin 578 lira, Global Kitle Fonlama Platformu AŞ’ye 466 bin 701 lira idari para cezası uyguladı.

Kurul, Türkiye’de yerleşik kişilere yönelik internet aracılığıyla izinsiz kripto varlık hizmet sağlayıcılığı faaliyetinde bulunduğu tespit edilen ve yurt dışında kaldıraçlı işlem yaptırdığı belirlenen 26 internet sitesine erişimin engellenmesi için gerekli hukuki işlemlerin yapılmasına karar verdi. (AA)

Baletler neden paytak yürür ve neden pointe çıkmaz?




Günün öne çıkan haberleri

TIKLAYIN | Devlet Bahçeli operasyon geçirdi: Kalp kapakçığı yenilendi, sağlık durumu iyi

TIKLAYIN | Lübnan sınırında gerginlik: Yeni Suriye Ordusu ile Lübnan Hizbullah’ı arasında çatışma çıktı, ordu Lübnan topraklarını bombalıyor

TIKLAYIN | Ayşe Barım’ın kardeşi ve arkadaşı gözaltına alındı

TIKLAYIN | Trump: İsrail Gazze’yi ABD’ye teslim edecek

TIKLAYIN | İki farklı senaryolu ankette çarpıcı sonuçlar: Erdoğan-İmamoğlu ve Erdoğan-Yavaş rakip olursa oy oranları ne olur?

TIKLAYIN | Muharrem İnce’nin CHP’ye katılımına 30 milyon liralık borç engeli!


 

Related Posts

Yatırımda güvenin adı belli oldu: İşte en çok kazandıran yatırım aracı

Türkiye İstatistik Kurumu’nun verilerine göre, Nisan 2025’te en yüksek reel getiri külçe altında gerçekleşti. TÜFE ve Yİ-ÜFE ile yapılan hesaplamalara göre altın, diğer tüm yatırım araçlarını geride bıraktı.

VİOP’ta endeks kontratı güne yükselişle başladı – 8 Mayıs 2025

Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası’nda (VİOP) BIST 30 endeksine dayalı haziran vadeli kontrat, güne yüzde 0,4 yükselişle 10.437,00 puandan başladı.

Teknoloji devi, çalışanlarının yüzde 5’ini işten çıkaracak

Siber güvenlik şirketi CrowdStrike, küresel iş gücünün yaklaşık yüzde 5’ine denk gelen yaklaşık 500 pozisyonda işten çıkarmaya gitmeyi planladığını açıkladı.

Katil İsrail Suriye’de Türkiye’nin askeri üs kuracağı Palmira T-4 Hava üssünü neden bombaladı?

Katil ve soykırımcı İsrail devleti Başbakanı Binyamin Netenyahu Türkiye’nin Palmira Askeri Hava Üssüne konuşlanmasını İsrail’in güvenliği için tehdit oluşturduğuna dikkat çekmiş ve bu üssü savaş uçaklarına bombalatarak kullanılmaz bir hale getirmişti. Netenyahu Türkiye’nin Suriye üzerinde artan etkisinden ciddi rahatsızlık duyduğu Türkiye’yi tehdit algısında ilk sıraya koymasından anlaşılıyordu. Palmira Hava üssü hem İsrail hem de Türkiye için stratejik bir öneme sahip! Zira Türkiye’nin Palmiradaki

Hepsi geri gönderildi: 2 bin tondan fazla patates virüslü çıktı!

Türkiye’ye son iki ay içerisinde yurtdışından gemilerle Mersin limanına gelen tohumluk 2 bin 223 ton 150 kilogram patates, farklı virüsler tespit edilince iade edildi. Öte yandan, Türkiye’de son 5 yılda üretimi 1 milyon artan patateste yıllık hasadın 6 milyon tona yaklaştığı ve ülkeye yeterli oluğu öğrenildi.

Sanayide çalışan sayısında büyük düşüş!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği verilerine göre sanayi sektöründe çalışan sayısı, nisanda aylık yüzde 4,6 düşüşle 2 milyon 775 bin 783 oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir