Denizli’ye 30 Milyar TL’lik Su ve Sulama Yatırımı

Denizli’de Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan Dev Yatırım!

DENİZLİ (İHA) – Tarım ve Orman Bakanlığı, Denizli’ye modern sulamayı, sağlıklı su teminini ve taşkın risklerinin kontrol altına alınmasını hedefleyen 249 tesis inşa ederek 22 yılda toplamda 30 Milyar 208 Milyon TL değerindeki yatırımı tamamladı.

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalarla, Türkiye’nin tarımsal potansiyelini en iyi şekilde değerlendirerek kendi kendine yetebilen bir ülke olmasına olanak sağlandı. Denizli’de gerçekleştirilen yatırımlarla ilgili açıklamalarda bulunan yetkililer, “Son 22 yılda Denizli’de 81 sulama tesisi inşa ederek 948 Bin 527 dekar tarımsal arazi sulamaya açıldı. 18 baraj, 14 gölet ve 5 yeraltı depolama tesisi ile 226 milyon metreküp su depolama kapasitesine ulaşıldı. Ayrıca, devam eden gölet projeleriyle 9 bin 310 dekar daha tarım arazisi sulanabilir hale gelecek” dedi.

Toplulaştırma ve tarla içi geliştirme çalışmalarıyla çiftçilerin memnuniyetini artıran Bakanlık, Denizli’de 688 bin 800 dekar arazide toplulaştırma tescili yaptı. Bu kapsamda, 90 yerleşim biriminin arazi toplulaştırma hizmetlerinden faydalandığı belirtildi.

Denizli’de faaliyete geçen 11 adet Hidroelektrik Enerji (HES) Tesisi ile yıllık 320,38 gigawatt (GW) enerji üretimi sağlandığı vurgulandı. Ayrıca planlama aşamasında olan 11 HES tesisiyle su kaynaklarının enerjiye dönüştürülerek milletin hizmetine sunulacağı belirtildi. – DENİZLİ

Related Posts

Ekonomi salon toplantılarıyla düzelmez

İktisatçı Prof. Dr. Işın Çelebi, Türkiye’yi şöyle özetledi: “Verimliliği cezalandıran bir yapı var. Döviz kazandırmak ve döviz kredisi kullanmak suç haline gelmiş. Enflasyon içinde durgunlukla karşı karşıyayız. Ekonomi adeta kayıt dışı için yönetiliyor.”

Bu hafta hangi yatırım araçları kazandırdı, hangileri kaybettirdi?

Bu hafta hangi yatırım araçları kazandırdı, hangileri kaybettirdi?

ABD’de tarifelerin etkisiyle ithalat kargolarında düşüş bekleniyor

ABD Ulusal Perakendeciler Birliği (NRF), artan tarifeler nedeniyle ülkenin büyük limanlarındaki ithalat kargolarında bu ay, bir buçuk yıl sonra ilk kez geçen yıla göre düşme beklendiğini açıkladı.

Yetiştirmesi kolay getirisi yüksek İç ve dış pazarda kapış kapış

Dünyanın önde gelen üzüm üretim merkezlerinden Manisa’nın Alaşehir ilçesinde çiftçiler, mayıs ayıyla yeşillenen asmalardaki yaprakları satarak ek gelir elde ediyor. KİLOSU 70 LİRA: “YAPRAKBANK” Üzüm çiftçisinin “yaprakbank” olarak tanımladığı alım …

Türkiye’de hava yoluyla seyahat eden yolcu sayısı 4 ayda 64,2 milyonu aştı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’de nisanda 19 milyon 74 bin 321 yolcunun hava yoluyla seyahat ettiğini belirterek, “Ocak-nisan döneminde direkt transit yolcularla birlikte 64 milyon 250 bin 267 yolcuya hizmet verildi.” dedi.

Susanlar katliama ortaktır: İslam İşbirliği Teşkilatı’nın harekete geçmesi için Gazze’de daha kaç çocuk ölmeli?

Ana gayesi “Filistin mücadelesini desteklemek” olan 57 üyeli İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Gazze’yi unuttu. İsrail’in Filistinlilere karşı yürüttüğü soykırım devam ederken Siyonizme ve onun destekçilerinin yürüttüğü katliamlara karşı cılız kalan İİT’nin bu tavrı büyük tepki çekiyor. Gazze’de çocuklar açlıktan ölürken, on binlerce sivil katledilirken İslam coğrafyasına ve cılız kalan İİT’ye İsrail’e karşı çeşitli yaptırımları devreye alması konusunda çağrıda bulunuldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir