Araç boyutlarının her geçen gün büyümesi toplum sağlığını olumsuz etkileyecek seviyelere geldi

Araç Boyutlarının Toplum Sağlığını Olumsuz Etkileyecek Seviyelere Ulaştığı Uyarısı

Büyük araçlar, özellikle SUV ve pikaplar, sadece kullanıcılarına değil, çevredeki insanlara da ciddi zararlar veriyor. Uzmanlara göre, bu araçların oluşturduğu tehditler, pasif içiciliğin zararlarına benziyor ve geniş kapsamlı düzenlemeler gerektiriyor.

Son yıllarda ABD’de yeni araba satışlarının %80’ini oluşturan büyük araçlar, bisiklet sürücüleri ve yayalar için büyük bir tehdit haline geldi. Yapılan araştırmalar, devasa araçların ağır ve uzun yapılarının, küçük araç sürücülerini ve yayaları tehlikeye attığını ortaya koyuyor. Uzun ön uçlar sürücülerin görüşünü engelliyor, kazalarda yaralanmalar daha ciddi boyutlara ulaşıyor ve bu durum yayaların kafasına veya gövdesine çarpma riskini artırıyor.

Yayalar ve bisiklet sürücüler üzerindeki bu tehdit, insanları kamusal alanları kullanmaktan caydırıyor. Bu durum, pasif içicilikle kıyaslandığında, araçların sadece kullanıcılarını değil, çevredeki herkesi etkileyen bir sorun olduğunu gözler önüne seriyor.

Araç boyutlarının düzenlenmesi için yerel ve ulusal düzeyde önlemler alınması gerektiği vurgulanıyor. Örneğin, Columbia Bölgesi’nde araç ağırlığına göre kayıt ücretleri uygulanırken, Paris’te SUV’lerin şehir merkezlerine girişi kısıtlanıyor. Ancak ABD’deki federal yetkililerin bu konuda adım atmaktan kaçındığı belirtiliyor.

Uzmanlar, devasa araçların diğer yol kullanıcıları için oluşturduğu riskleri azaltmak adına halkın farkındalığını artırarak ve yerel çözümlerle bu sorunun üstesinden gelinebileceğini savunuyor. Sigara karşıtı hareketin başarılı stratejilerinden ilham alınarak, bu tehlikeli trendin durdurulabileceği belirtiliyor.

Related Posts

Şap hastalığının yeni serotipine karşı üretilen 6 milyon doz aşı sahaya sevk edildi

Tarım ve Orman Bakanlığınca, şap hastalığının yeni serotipine karşı geliştirilen aşı üretimine başlandığı belirtilerek, “Bugüne kadar sahaya yeni serotip SAT1’e karşı üretilmiş, yaklaşık 6 milyon doz şap aşısı sevk edilmiştir. 20 Temmuz’a kadar 2,6 milyon doz aşı daha üretilip, sahadaki ekiplerimize gönderilecek.” ifadeleri kullanıldı.

Altın fiyatlarında son durum: Gram ve çeyrek altın ne kadar oldu? 10 Temmuz canlı altın kuru

Altın fiyatları, 10 Temmuz itibarıyla toparlanmaya başladı. Altın fiyatlarında hareketlilik yaşanırken yatırımcılar tarafından “Gram altın ne kadar, çeyrek altın kaç TL” gibi soruların yanıtları araştırılıyor. Gram altın 4 bin 282 TL seviyesinde seyrederken çeyrek altın 6 bin 995 liradan işlem görüyor.

8,4 milyarlık dev katkı Türkiye’nin en yüksek barajından geldi

Artvin’in Yusufeli ilçesinde Çoruh Nehri üzerinde inşa edilen Yusufeli Barajı, üretimin başladığı 2024’ten bu yana toplam 3,1 milyar kilovatsaat elektrik üreterek milli ekonomiye yaklaşık 8,4 milyar TL katkı sağladı ..Yüksekliğiyle Türkiye’nin …

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’dan 18 bin atama açıklaması!

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, AK Parti Grup Toplantısı öncesi 18 bin sözleşmeli sağlık personeli alım sürecine ilişkin basın mensuplarına açıklamalarda bulundu

Avrupa’dan ABD ile ticaret anlaşması açıklaması: Tüm senaryolara hazırız

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Çarşamba günü Avrupa Parlamentosu’nda yaptığı konuşmada, Avrupa Birliği’nin ABD Başkanı Donald Trump yönetimiyle bir ticaret anlaşmasına varmak için yakın bir şekilde çalıştığını, ancak Brüksel’in tüm senaryolara hazırlandığını söyledi.

Altın ithalatına yeni düzenleme

Altın ithalatına yeni düzenleme